Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Remonttien sopimusehdot

 

Yleiset sopimusehdot kuluttajille sekä taloyhtiö- ja yritysasiakkaille


Kaikissa tekemissämme rakennus- ja remonttitöissä noudatamme virallisia rakennusalalla yleisesti käytössä olevia sopimusehtoja.


Sopimusehdot jaetaan kuluttajille tarkoitettuihin sopimusehtoihin sekä taloyhtiö- ja yritysasiakkaita koskeviin yleisiin rakennusalan sopimusehtoihin.


Taloyhtiöiden ja yritysten sopimusehdot


Taloyhtiö- ja yritysasiakkaita koskevien yleisten rakennusalan sopimusehtojen lähtökohtana on, että sekä tilaaja että työn toteuttaja ovat ammattilaisia. Taloyhtiö- ja yritysasiakkaiden rakennus- ja remonttityöt teemme rakennusalan yleisten sopimusehtojen mukaisesti YSE 1998. Ne ovat rakennusalalla yleisesti käytössä ja pätevät kaikkiin urakkakokoihin. Yleisten sopimusehtojen tarjoamat ennakkoratkaisut helpottavat mahdollisia riitatilanteita. Siksi niiden noudattaminen on mutkatonta verrattuna sopimusehtoihin, jotka on määritelty itse.


Kuluttajasopimusehdot


Kuluttajasopimusehdoissa on painotettu kuluttajan asemaa maallikkotilaajana. Rakennusalan yleiset kuluttajasopimusehdot ovat kuluttaja-asiamiehen tarkastamat ja hyväksymät. Kuluttajasopimusehdot ovat laatineet Rakennusteollisuus RT Ry, Kattoliitto Ry, Suomen Maalarimestariliitto Ry, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU Ry ja Suomen sähkö- ja teleurakoitsijaliitto Ry.


Kuluttajasopimusehdot jaetaan alle 10 000 euron töitä koskeviin sopimusehtoihin ja yli 10 000 euron töitä koskeviin sopimusehtoihin.


Kuluttajasopimusehdot alle 10 000 euron remontteihin
Alle 10 000 euron remonteissa noudatetaan rakennusalan erikoistöitä koskevia yleisiä kuluttajasopimusehtoja REYS-8 1995.


Rakennusalan erikoistöitä koskeviin yleisisiin sopimusehtoihin REYS-8 1995 voit perehtyä tästä.


Kuluttajasopimusehdot yli 10 000 euron remontteihin
Yli 10 000 euron arvoisissa remonteissa noudatetaan rakennusalan yleisiä kuluttajasopimusehtoja RYS-9 1998. Niihin voit perehtyä tästä.

Tarvittaessa yleisiin kuluttajasopimusehtoihin voidaan lisätä kohtia tai myös poistaa niitä.